ІнгредієнтиГриби білі 50-60%
Останнє:
Лисички, опеньки, підосичники, моховики
в будь-якій пропорції
(маслюки і підберезники не рекомендую,
а шампеніонов і близько не повинно бути)
Спосіб приготуванняЗбираємо гарні, симпатичні гриби. (фото 1)
Чи не беремо гриби розміром з тумбочку і крупніше, залишаємо
ці ласощі оленям, птахам і іншим тваринам. (фото 2)
Борони Боже, не беремо і не чіпаємо смертельно отруйні гриби. (Фото 3)
Чи не беремо підозрілі та незнайомі гриби. (Фото 4)
Дбайливо зберігаємо мох, ягель і хвойно-листову підстилку. (Фото 5)
Будинки гриби уважно перебираємо, ретельно очищають, промивають у проточній воді, ріжемо на 2, 3, 4 частини і відварюємо в невеликій кількості води 40-45 хвилин. Переконаний, що воду солити не треба, тому що в солоний бульйон відійде набагато більше корисних і ароматних речовин з тіла грибів.
Відварені гриби дістаємо з бачка, чекаємо поки стече бульйон і гриби трохи охолонуть.
Пропускаємо відварені гриби через м'ясорубку (насадка встановлена з великими отворами).
Отриманий грибний фарш обсмажуємо у великих сковорідках з невеликою кількістю рослинного масла хвилин 30-40, щоб з грибів упарілась зайва волога.
Незадовго до закінчення обсмажування додаємо сіль, перець за смаком.
Будьте уважні та обережні, при закінченні обсмажування гриби почнуть «стріляти» з розбризкуванням масла і залишків вологи.
Далі грибне рагу трошечки остудіть, розкладіть у скляні емкости, закрийте, після охолодження, поліетиленовими кришками і ставте на зберігання в темне, прохолодне місце.
Грибне рагу можна використовувати для приготування салатів, супів, пирогів, навіть пельменів, можна готувати чудові бутерброди.
|